LiveScore Cup 2020: Náhradnice Martincová je první finalistkou! Strýcová byla suverénní

- Radek Štohl, Marek Bartošík

Druhým dnem ve čtvrtek pokračoval LiveScore Cup 2020. Na jeho úvod uspěla v napínavé dohrávce Tereza Martincová proti Kristýně Plíškové. Martincová následně absolvovala úspěšně i druhé utkání, když taktéž ve třech setech udolala Karolínu Muchovou. Ovládla tak skupinu B! V posledním čtvrtečním zápase si Barbora Strýcová hladce poradila s Kateřinou Siniakovou.

Strýcová proti Siniakové dominovala
Barbora Strýcová (31.) zaznamenala na LiveScore Cupu 2020 své první vítězství, když porazila Kateřinu Siniakovou (54.) za hodinu a čtvrt 6:2 a 6:1. Siniakovou srazilo hned 14 dvojchyb. Ve skupině A je ještě Karolína Plíšková (3.), s níž Strýcová ve středu prohrála.

„První gem byl těžký, hrály jsme samé shody a výhody. Pak se to zlomilo. První gem udělal první set. Jsem spokojená, dobře jsem se hýbala. Bylo to skvělé vzhledem k tomu, že to byl druhý zápas na antuce,“ hodnotila Strýcová.

„Trápila jsem se se servisem. Snažila jsem se soustředit na to, co hraji v tréninku, ale nešlo mi to. Dvojchyby jsem nepočítala, samozřejmě mě to mrzelo. Minulý týden na Spartě se mi servis dařil více, hned to asi nepůjde. Na nový timing si budu muset zvyknout,“ uvedla Siniaková, kterou v pátek čeká závěrečné utkání skupiny A proti Karolíně Plíškové.

Martincová si vyšlápla na Muchovou
Tereza Martincová (133.) zvítězila i ve svém druhém zápase na LiveScore Cupu 2020, když přehrála Karolínu Muchovou (26.) 5:7, 6:4 a 6:3. Martincová v prvním setu nevyužila vedení 5:1, ani toto dílčí selhání ji ale nezastavilo na cestě za úspěchem. Pětadvacetiletá tenistka si jako vítězka skupiny B zajistila účast v sobotním finále, kde vyzve nejlepší hráčku ze skupiny A (Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková).

„Jsem úplně vyčerpaná. Snažila jsem se na to nemyslet. Tolik po sobě jsem toho snad ještě neměla. Snažila jsem se hrát míček po míčku, pomalu jsem ani nevěděla skóre. Vůbec jsem netušila, že bych měla být náhradnicí. Jelikož jsou tady naše nejlepší holky, tak mi to nedalo,“ řekla Martincová.

Martincová zvládla vyrovnanou dohrávku
Tereza Martincová (133.) přehrála na LiveScore Cupu 2020 Kristýnu Plíškovou (69.) 4:6, 6:1 a 6:4. Martincová ve středu vedla 4:1 v rozhodující sadě, když byl duel přerušen kvůli dešti. Osmadvacetiletá Plíšková v dohrávce srovnala na 4:4, následující dvě hry ale patřily o tři roky mladší Martincové. Vítězka se turnaji účastní jako náhradnice za Markétu Vondroušovou (18.). Dnešním program začal kvůli dešti s hodinovým zpožděním.

Čtvrteční program
Skupina A
Kateřina Siniaková (54.) – Barbora Strýcová (31.) 2:6, 1:6

Skupina B
Kristýna Plíšková (69.) – Tereza Martincová (133.) 6:4, 1:6, 4:6
Karolína Muchová (26.) – Tereza Martincová (133.) 7:5, 4:6, 3:6