Karolína Plíšková po návratu: Pauza byla extrém, nikdy mě nepotkala

- Radek Štohl

Návrat to byl vítězný. Karolína Plíšková se poprvé od konce února představila na kurtech, tehdy před zrušeným Indian Wells bojovala v Dauhá. Po více jak třech měsících se na dvorcích ukázala znovu, ve středu odpoledne si v rámci Livescore Cupu 2020 poradila s Barborou Strýcovou 7:5, 6:1.

Rozjezd měla pomalejší. Karolína Plíšková během prvního gemu vytvořila dvě dvojchyby, což velkou měrou vedlo ke ztrátě vlastního servisu. Do setu se zpátky vrátila v šesté hře, kdy poprvé uspěla na returnu. Za stavu 4:4 odvrátila dva brejkboly, naopak uspěla v jedenácté hře, ve které zužitkovala druhý setbol. Následující dějství již bylo jednoznačnou záležitostí bývalé světové jedničky ve dvouhře.

„Každý zápas je dobrý. Nyní se budu cítit jenom lépe. S Bárou to bylo velmi těžké, první set byl vyrovnaný. Cítila jsem se, jako bych hrála ostrý zápas. Na první utkání to ale bylo dobré,“ rozpovídala se Plíšková po konci utkání.

Zatímco mladší Češka se soutěžního zápasu dlouho nezúčastnila, Barbora Strýcová po opatřeních z koronaviru nastoupila minulý týden na turnaji O pohár prezidenta ČTS.

„Nevěděla jsem, jak začnu. Bára hrála už na Spartě, bylo to hodně vidět. Začátek jsem měla pasivní, nechtěla jsem tolik kazit. Nejhorší byly první dva tři gemy. Říkala jsem si, že budu hrát jenom na prostředek, abych udělala co nejméně chyb,“ smála se vítězka prvního utkání Livescore Cupu 2020.

„Čím déle jsme hrály, tím jsem předváděla lepší tenis. Postupně jsem do toho zkoušela dávat více rizika. Ve druhém setu jsem si byla jistá, že to dohraji,“ pokračovala v hodnocení zápasu.

Ten byl pro osmadvacetiletou tenistku velmi specifický. A to nejen kvůli více tříměsíční absenci. „Tak dlouhou pauzu jsem nikdy neměla. Pro mě to byl extrém. Některé protihráčky byly zraněné, pro mě to byla velká premiéra,“ vyjádřila se k dlouhodobé výdrži na okruhu. 

„Kdyby tam byl jenom můj tým a tým Báry, tak bych byla stejně nervózní. Po sedmi osmi letech jsem se viděla s lidmi, se kterými jsem trénovala. Možná jsem byla nervóznější než na tréninkových kurtech na Spartě,“ vylíčila své pocity.

A jak na tom byla s motivací v zápase, který se nepočítal do žebříčku WTA? „Neměla jsem s tím problém. Po třech měsících jsem se především obávala, aby to nebyl propadák. Chtěla jsem zkusit vyhrát. Cílem bylo odehrát dva sety, nevím, jak bych dopadla ve třetím,“ dodala s úsměvem česká fedcupová reprezentantka.