Plíšková vyhlíží soutěžní zápasy. Na LiveScore Cup se vyloženě těším, hlásí

- Jan Havlovic

Již ve středu se v Praze na Štvanici rozběhne tenisový turnaj LiveScore Cup 2020. Největší hvězdou startovního pole je Karolína Plíšková, kterou čeká první soutěžní duel od konce února. „Nedá se jen trénovat. Na turnaj se vyloženě těším,“ uvedla světová trojka na úterní tiskové konferenci.

Karolína Plíšková si zahrála v České republice naposledy v loňském roce v únoru v rámci fedcupového souboje s Rumunskem. Teď bude mít možnost znovu okusit dvorce v domácím prostředí. „Moc se těším, až bude LiveScore Cup zahájen a budu mít znovu šanci zahrát si ve své rodné zemi, navíc po boku těch nejlepších hráček Evropy,“ uvedla světová trojka v oficiální tiskové zprávě. 

„Po tak dlouhé vynucené přestávce je úžasné mít možnost předvést ženský tenis na antukových dvorcích fanouškům po celém světě, navíc v období, kdy se každoročně koná French Open,“ dodala.

Aktuální česká tenisová jednička odehraje první soutěžní duel od konce února a na obnovenou soutěžní premiéru se těší. „Nedá se jen trénovat. Doufám, že to lidí ocení a budou to sledovat,“ uvedla Plíšková na úterní tiskové konferenci.

Světová trojka je již zpět v plném tréninku za účasti svého kouče Dani Vallverda. „Nasadili jsme vyšší intenzitu tréninku. Snažím se udržovat a zůstat fit. Přidali jsme na intenzitě, takže jsem trochu unavená, ale na turnaji už budu úplně fit,“ narážela Plíšková na nedávné zdravotní problémy se zády. 

Osmadvacetiletou tenistku čekají souboje s předními českými tenistkami. „Myslím si, že mám dobrou bilanci s českými holkami. Na klasickém turnaji bych se na tyto zápasy netěšila, protože spolu hrajeme ve Fed Cupu. Teď je ale jiná situace a na turnaj se vyloženě těším,“ dodala třetí hráčka světa.

LiveScore Cup se bude hrát na Štvanici bez diváků za účasti šesti českých tenistek – Karolíny Plíškové, Kateřiny Siniakové, Barbory Strýcové, Karolíny Muchové, Kristýna Plíškové a Markéty Vondroušové. Program najdete ZDE.