Projekt grandslamu v poušti nejspíš padá. Pořadatelé US Open chtějí vypravit pro tenisty charterové lety

- Jan Havlovic

Pořadatelé US Open zůstávají nadále pozitivní s ohledem na uskutečnění grandslamového turnaje v plánovaném termínu od 31. srpna. Informaci potvrdila Stacey Allasterová v rozhovoru pro agenturu AP. „Jsme nadále plně soustředění na to, abychom turnaj bezpečně uspořádali v New Yorku,“ potvrdila výkonná ředitelka USTA. Varianta s přesunutím grandslamu do Indian Wells tak s největší pravděpodobnosti padá.

Pokud se letošní US Open opravdu uskuteční v New Yorku, bude to za striktních hygienických opatření… 

– organizátoři vyšlou pro tenisty charterové lety, aby se minimalizovalo riziko nákazy
– před cestou bude každý z účastníků otestován na koronavirus
– tenisté budou ubytováni na jednom místě
– pravidelné měření tělesné teploty tenistů
– zápasy bez diváků
– dopady míčků bude hlídat moderní technologie
– dospělí podavači míčků

To je jen výčet některých opatření, o kterých pořadatelé newyorského grandslamu uvažují. Stále se však počítá s tím, že turnaj skutečně proběhne v New Yorku. „Vše je stále nejasné a ještě jsme neudělali žádné konečné rozhodnutí,“ upozorňuje Stacey Allasterová, výkonná ředitelka USTA.

„Jsme nadále soustředění, řekla bych na 150%, na to, abychom turnaj bezpečně uspořádali v New Yorku v Národním tenisovém centru Billie Jean Kingové v původním termínu,“ prohlásila Allasterová v telefonickém rozhovoru pro agenturu AP. 

Šance na přesunutí grandslamového turnaje do pouště v Indian Wells je tak minimální. „Myšlenka na změnu místa konání i termínu tu byla. Jsme zodpovědní za to, abychom to vyhodnotili, ale nedávám tomu příliš šancí,“ uvedla Allasterová s tím, že oficiální rozhodnutí pořadatelů bude oznámeno ve druhé polovině června.