Thiem svolává pod Hahnenkamm tenisovou špičku na exhibiční turnaj

- Jan Havlovic

Dominic Thiem je po Novaku Djokovičovi dalším tenistou, který uspořádá exhibiční turnaj. Rakouská jednička přivítá tenisové kolegy na akci s názvem “Thiem’s 7” v alpském Kitzbühelu, kde se pravidelně hraje antukový turnaj ATP. Prvním potvrzeným účastníkem je světová devítka Francouz Gael Monfils.

Pod slavnou horou Hahnenkamm se v tyrolském Kitzbühelu uskuteční od 7. do 11. července exhibiční turnaj pro celkem osm tenistů. Hrát se bude systémem z Turnaje mistrů, tedy dvě čtyřčlenné skupiny s následným vyvrcholením v semifinálovým a finálových bojích.

Turnaj se uskuteční pod záštitou jednoho z nejlepších rakouských tenistů historie Dominica Thiema. Na akci s názvem “Thiem’s 7” se bude hrát o finanční prémie ve výši 300 000 eur (zhruba 8 milionů korun). Tenisty přivítá místní Generali Open arena s antukovým povrchem a hrát by se mělo buď bez diváků, nebo jen s omezeným počtem přítomných fanoušků. Záležet bude na aktuální situaci v zemi.

Jistým účastníkem je pochopitelně pořadatel Dominic Thiem. První potvrzenou zahraniční tenisovou hvězdou je světová devítka Francouz Gael Monfils.

„Naším cílem je nabídnout tenistům duely v soutěžních podmínkách. To lze v tréninku simulovat jen minimálně,“ uvedl v tiskové zprávě Thiemův otec Wolfgang, šéf organizačního týmu.

Právě zmíněné zápasové zkušenosti vinou pandemie koronaviru tenistům chybí. Dalším turnajem, kde mohou tenisté nabrat zmíněnou soutěžní praxi, bude série exhibičních turnajů Adria Tour. Mezi ohlášenými účastníky je i Dominic Thiem.