Vstupenky na Laver Cup budou cenově dostupné i pro domácí fanoušky, říká ředitel České sportovní

- Jan Havlovic

Již za necelý rok odstartuje v Praze velkolepá tenisová akce - Laver Cup! Na organizaci premiérového ročníku soutěže dvou šestičlenných týmů se podílí také Česká sportovní. Na otázky Tenisového světa odpovídal Vladimír Šafařík, ředitel České sportovní.

Česká sportovní již v Praze organizovala několik velkých tenisových akcí, například finále Fed Cupu, Davis Cupu, nicméně Laver Cup bude mít svá specifikace, nejen z organizačního hlediska. „Lišit se bude v tom, že zde budou nejlepší hráči světa. To jsem zde sice již měli, avšak nikdy se ještě nestalo, že bychom přivedli tolik hráčů, kteří tvoří světovou špičku. My aktuálně tvoříme základ a pracujeme na tom, jak bude akce vypadat. Myslím si, že se diváci mohou těšit na obrovskou akci." navnadil Šafařík fanoušky. Ředitel České sportovní rovněž přiblížil, jak bude O2 arénu při této akci uskupena, avšak finální rozhodnutí padne v nejblížších dnech. „Budeme se blížit modelu, který je na Masters v Londýně."

V Praze již proběhlo několik velkých, netenisových akcí, jako byly například zápasy NHL nebo zápas Euroligy. Dle slov ředitelé pořádající společnosti byl vždy rozdíl v tom, že před akcí přišla daná společnost (NHL, Euroliga) s obrovským manuálem, podle kterého se vše řídilo. Na Laver Cupu se Česká sportovní podílí od samého začátku. „Hlavní rozhodnutí je na zahraniční straně. My jsme zde v roli domácích poradců, stejně tak jako když zde děláme tenisová utkání. Je to kombinace všech faktorů, abychom udělali hezkou akci," uvedl okolnosti organizace vůbec prvního ročníku týmové soutěže pojmenované po slavném australském tenistovi. 

Do hlavního města České republiky přijedou ti nejlepší hráči světa, tudíž servis musí být na té nejvyšší úrovni. „Přijedou nejlepší tenisté světa, ale také obrovské množství hostů, čemuž musí odpovídat servis. Mluvíme zde o dopravě, hotelech a dalších věcech, na kterých momentálně pracujeme," uvedl Vladimír Šafařík v rozhovoru pro náš web. 

Zpráva o konání Laver Cupu v Praze příjemně překvapila každého tenisového fanouška v zemi, a tak se česká tenisová veřejnost začala zajímat, jak to bude s cenami lístků. „To, kdy půjdou lístky do prodeje, není stanovené. Spektrum diváků zde bude velmi široké, tudíž zde budou velmi drahé lístky, ale také lístky, které budou cenově dostupné domácím divákům," řekl Šafařík s tím, že každý tenisový fanoušek bude mít možnost vidět hvězdy světového tenisu. 

Velkého vyznamenání se dočkala také vysočanská O2 aréna, kterou čeká další velká akce podobného typu. Robert Schäffer, generální ředitel největší haly v republice uvedl, že ani příliš nedoufal, že by zde mohla být větší tenisová akce, než-li finále Fed Cupu a finále Davis Cupu. „Je to obrovská pocta pro naší arénu, že se první ročník Laver Cupu uskuteční právě zde. To, že zde bude nejlepších dvanáct hráčů světa, je pro každou arénu velkým vyznamenáním. Jsou obrovská očekávání hlavně ze strany fanoušků. Velmi na tuhle akci těšime," uvedl Schäffer.