Fanoušci travnatých kurtů se dočkají! V červenci vyrazí elita do Berlína

- Jan Vojkůvka

Polovinu července si fanoušci tenisu na travnatém povrchu musí zaškrtnout v kalendáři. Od 13. do 15. července se uskuteční na travnatých dvorcích v Berlíně exhibice za účasti elitních tenistů a tenistek.

Třídenní turnaj odehraje v Berlíně šestice mužů a stejný počet žen. Zároveň se plánuje také turnaj na tvrdém povrchu na letišti v Tempelhofu od 17. do 19. července.

Dvou turnajů, které budou mít celkovou dotaci 200 tisíc euro, se v mužské části zúčastní Dominic Thiem, Alexander Zverev, Nick Kyrgios a Jannik Sinner. Další dva hráči budou oznámeni později. A vzhledem k tomu, že se bude hrát na trávě, spekuluje se i o oslovení Rogera Federera.

V ženské části jsou také známá čtyři jména a další dvě budou oznámeny později. Účast prozatím přislibily hvězdné hráčky Elina Svitolinová, Kiki Bertensová, Julia Görgesová a Andrea Petkovicová.

Zápasy se budou hrát na dva vítězné sety, přičemž rozhodující sada se bude hrát supertiebreakem. Na kurtu nebudou přítomni diváci a místo čárových rozhodčích bude využita technika, aby se snížil počet lidí na kurtu.