Bartoliová čelí kritice! Francouzku sepsul vítěz kariérního grandslamu a kouč Plíškové

- Radek Štohl

Marion Bartoliová se s pochopením nesetkala. Vítězka Wimbledonu z roku 2013 během uplynulých dní tvrdě kritizovala účastníky čtyřhry, podle bývalé francouzské hráčky by deblisté měli brát méně peněz. Na slova někdejší sedmé hráčky světa zareagoval vítěz kariérního grandslamu ve čtyřhře Nicolas Mahut nebo trenér Karolíny Plíškové Daniel Vallverdu.

Bartoliová ještě před samotným prohlášením tušila, že přijde odezva. „Říct to musím. Upřímně nerozumím tomu, proč se během sezóny hrají soutěže čtyřhry. Okolo deblistů působí přibližně šest lidí. Ve čtyřhře nemusíte vynaložit stejné úsilí jako ve dvouhře, nemusíte tolik trénovat. Řešením by mělo být, aby dostávali méně peněz," uvedla Francouzka pro Tennis Major.

Na bývalou patnáctou hráčku žebříčku čtyřhry se velmi rychle snesla kritika, která především probíhala prostřednictvím sociálních sítích. K fanouškům se postupně přidaly osoby, které působí na okruhu ATP. Mimo jiné někdejší nejlepší deblista světa Nicolas Mahut.

„Závidím! Myslel jsem si, že disponuji velkým realizačním týmem. Můžeš mi ukázat na deblisty, kteří cestují s dalšími šesti osobami? Když se tady už bavíme o dřině. Nemyslíš si, že by ženy na grandslamech vzhledem k zápasům na dva vítězné sety měly brát méně peněz než muži? Řekl bych, že se pleteš,“ zareagoval Mahut na příspěvek své krajanky na twitterovém účtu.

K Nicolasu Mahutovi se přidal také současný trenér Karolíny Plíškové. „Je to legrační. Takové komentáře nejde brát zcela vážně,“ napsal čtyřiatřicetiletý Španěl na stejnou sociální síť.