Jak se vede Wozniacké po konci kariéry? Je z ní miliardářka!

- Filip Lefenda

Současné období bez tenisu jí nezasáhlo. Bývalá světová jednička Caroline Wozniacká ukončila po letošním Australian Open bohatou sportovní kariéru. Devětadvacetiletá Dánka se potýkala s revmatickou artritidou, a tak se raději vrhla na novou životní etapu. Jak se jí vede?

„Už jsem byla psychicky unavená. Kolikrát jsem neměla kvůli neustálému cestování a turnajům ani den odpočinku. Najednou jsem ucítila, že je čas kariéru ukončit. Poslechla jsem své tělo,“ prozradila Wozniacká okolnosti životního rozhodnutí v rozhovoru pro Haute Living.

Špatně se ale bez tenisu nemá, ba naopak. Jejím manželem je někdejší hvězda NBA David Lee, jenž je spoluzakladatelem pojišťovací společnosti. „Zaměřuji na ni veškerou svou energii. Naše roční zisky se pohybují okolo 250 milionů dolarů (přibližně 6,25 miliard korun). Máme docela dobrý rozjezd,“ pochvaloval si vítěz nejprestižnější basketbalové soutěže světa z roku 2015.

Do rodinného rozpočtu ale nemalými prostředky přispívá také samotná Wozniacká. I po konci úspěšné kariéry, během které vybojovala celkem třicet singlových titulů z okruhu WTA, jí nadále běží lukrativní kontrakty s firmami Rolex či Adidas.

A ráda by si vyzkoušela i práci televizní moderátorky. Jak totiž vítězka předloňského Australian Open přiznala, založení vlastní rodiny ještě na pořadu dne není. „Chceme mít s Davidem děti, ale je to hudba budoucnosti. Teď si chci užívat život ve dvou. Ukončila jsem kariéru, konečně mám čas trochu relaxovat,“ nelituje rozhodnutí dánská kráska.