Agassi věří, že Kyrgios může jít v jeho stopách

- Jan Havlovic

André Agassi, bývalá světová jednička a vítěz několika grandslamových titulů, v rozhovoru uvedl, že věří, že Nick Kyrgios může jít v jeho tenisových stopách a stát se jednou světovou jedničkou.

André Agassi se v rozhovoru pro New Corp Australia rozpovídal o Nicku Kyrgiosi, který se zatím marně snaží proniknout do elitní desítky světového žebříčku. V souvislosti s australským tenistou se daleko více píše o jeho excesech, nežli o jeho tenisových výkonech. Dle názoru bývalé světové jedničky může jít mladý Australan v jeho stopách, stát se jednou nejlepším hráčem světa, avšak musí změnit svůj postoj k tenisu. 

Sám Agassi si podobným obdobím prošel a přiznal, že v začátcích své bohaté kariéry tenis nenáviděl. „Jsem vždy ohromen, když se dívám na svůj život a na to, jak jsem nenáviděl tenis," uvedla bývalá světová jednička. „Je to jako nenávidět neživý objekt," dodal bývalý americký tenista. Rodák z Las Vegas věří, že se Kyrgios dokáže z tohoto období dostat a být lepším hráčem. Agassi se z této špatné části své kariéry dokázal dostat a odstartoval tím svou bohatou kariéru. V pozici světové jedničky strávil celkem 101 týdnů a vyhrál osm grandslamových titulů. 

Agassi rovněž vidí jako jeden z hlavních problémů to, že Kyrgios nemá trenéra na plný úvazek. „Zřejmě potřebuje nějakou formu inspirace a motivace. Nick potřebuje dát dohromady tým, který mu umožností provést potřebné změny ihned," apeluje na rodáka z Canberry slavný americký tenista. Zdali si Kyrgios vezme slova tenisové legendy k srdci, je otázkou...