Životní úspěch. Kam to chce Vrbenský se svými vrstevníky dotáhnout?

- Michal Hladký

10:8 v supertiebreaku. Těsnější to ani být nemohlo. Právě tímto poměrem získal Michael Vrbenský na svou stranu finálové utkání turnaje O pohár prezidenta ČTS, když porazil Zdeňka Koláře. Jak mladičký Čech vnímal pozornost tenisového světa?

Vrbenský si počíhal na slabší druhý servis Koláře a vrátil ho vítězným bekhendovým returnem nechytatelně po lajně. Je konec. Dvacetiletý Čech si připisuje životní výhru a za pár okamžiků si z centrálního kurtu na Spartě odnáší titul pro nejlepšího tenistu turnaje O pohár prezidenta ČTS.

A i díky tomu by se konečně mohl dočkat Vrbenský takové mediální pozornosti, které se dostává o pár let mladším Forejtkovi s Lehečkou „Jsou mladší a měli větší úspěchy. O mně se tedy moc nepsalo. Jsem rád za to, že jsem zde dosáhl takového úspěchu. Doufám, že bude v Česku co nejvíce mladých, aby byla na vrcholu žebříčku naše stopa co nejvyšší,“ vyslovil skromně své přání vítěz turnaje na pozápasové tiskové konferenci.

Právě na turnaji O pohár prezidenta ČTS si Vrbenský zahrál poprvé v životě před televizními kamerami, čímž tak dohnal své výše zmíněné mladší kolegy. „Nesmírně cenná zkušenost,“ nechal se slyšet hráč, jenž při své cestě do finále překonal Jiřího Veselého a Jiřího Lehečku.

Jak Michael Vrbenský, tak Zdeněk Kolář si nemohli vynachválit organizaci turnaje. „Celý turnaj byl skvěle uspořádán, organizátoři odvedli nesmírně kvalitní práci,“ shodli se na tiskové konferenci oba finalisté.

I přesto, že organizace tohoto turnaje byla velmi profesionální, by si Michael Vrbenský rád navykl na něco vyšší standardy. Za nimi bude však vést strastiplná cesta, český mladík má ale o svých snech jasno: „Mám to stejně asi jako každý jiný hráč. Rád bych se dostal do TOP 10 a hrával turnaje na okruhu ATP.“


Galerie