Jak Strýcová zlanařila Jágra? Teď sní o další megahvězdě

- Michal Hladký

Česká tenistka Barbora Strýcová už delší dobu koketovala s myšlenkou, že by si založila vlastní podcast. Byla to však až karanténa, která ji k tomu dodala důležitou motivaci, a tak fanoušci mohou v posledních měsících poslouchat její rozhovory se zajímavými českými osobnostmi. Strýcová ale sní i o jedné zahraniční superstar.

Zpěvačka Dara Rolins, hokejista Jaromír Jágr nebo třeba moderátor Libor Bouček. To je jen skromný výčet osobností, které se objevily v nové talkshow Barbory Strýcové s názvem „U Baru“, kterou česká tenistka přenáší živě na svém instagramovém profilu a poté nahrává i jako podcast na Spotify.  

Rozhovorů podstoupila Strýcová během své kariéry nespočet. Jenže teď konečně poznává i to, jaké to je stát na druhé straně a klást dotazy.

 „Je to obtížná práce! Musíte být soustředěný na toho, s kým děláte rozhovor. Dále se musíte soustředit na otázky, stojí to hodně času, nicméně mě to baví,“ odpověděla olympijská medailistka z Ria na dotaz Tenisového světa.  

Je jasné, že podobná tvorba by byla něčím, co by Strýcovou naplňovalo po skončení kariéry. „Těším se na dobu, kdy budu mít například nějaké studio a budu s tím člověkem mluvit z očí do očí. Údajně existují nějaká podcastová studia, které si může člověk pronajmout. Je to strašně daleko, jsem v tom úplný začátečník. Mohu se v tom zlepšit, baví mě to, důležitá je také kritika, kterou občas dostávám,“ řekla Strýcová.

Zatím asi největším jménem v její talkshow byl hokejista Jaromír Jágr. „Bylo to od něj hrozně hezké. Napsala jsem mu SMS, on ale něco dělal na Kladně, tak na mě neměl čas. Říkal, že se mi ozve později. To jsem si myslela, že na mě zapomene. Za pár dní se ale ozval a domluvili jsme se na čase, to bylo úžasné,“ libovala si čtyřiatřicetiletá rodačka z Plzně.

Snů, kterých si Strýcová splnila tenisem, je nespočet. Ale co ty moderátorské? „Michael Jordan. Je to pro mě největší sportovní osobnost. Člověk, kterého obdivuji,“ zasnila se česká hráčka, následně ale dodala, že slavného basketbalistu asi jen těžko někdy vyzpovídá.

Na rozhovor s megahvězdou typu Michaela Jordana mohou fanoušci zatím asi zapomenout – česká tenistka chce začít s domácími osobnostmi a někdy v budoucnu se možná posunout do zahraničí. Nicméně Strýcová si do dalšího dílu pozvala další hvězdu, které určitě může do jisté míry konkurovat i americkému basketbalistovi. Ve čtvrtek od 20:00 si na svém Instagramu popovídá s Petrou Kvitovou.