Zpátky do práce! Plíšková se po zranění vrací k tréninku

- Jan Vojkůvka

Její plány narušilo nepříjemné zranění zad. Místo účasti na turnaji O pohár prezidenta ČTS, na který se nestihla připravit, teprve naskočila do ostrého tréninku. Pomoci jí přijel i její trenér Dani Vallverdu, se kterým se setkala po dlouhých 74 dní.

Plíšková se s příjezdem svého kouče pochlubila na sociálních sítích, kde s radostí oznámila, že se konečně vrací zpátky do práce.

„Je to přesně 74 dnů, co jsme se s Danim viděli naposledy. Pokud teda počítám správně,“ napsala Plíšková na Facebooku. „Po přípravě na Indian Wells, které už nakonec ani nezačalo, jsme se rozloučili a odletěli domů. Od té doby jsem trénovala buď sama, v posilovně nebo se sparingem.“

„Na tak dlouhou pauzu bez trenéra nejsem zvyklá ani po konci sezóny, takže jsme myslím byli oba rádi, že se můžeme začít připravovat opět společně,“ podotkla aktuální světová trojka.

„Vzhledem k situaci to bohužel nešlo zařídit dřív a i tak kolem toho byla spousta papírování, které jsem ráda, že neřeším já, ale můj tým,“ pokračovala Plíšková a připomněla strasti kvůli pandemii koronaviru, která zasáhla dění v každodenním životě po celém světě. „Dani samozřejmě podstoupil i test na Covid, který musí být negativní a zároveň nesmí být starší než 4 dny.“

„Plán je takový, že se v následujících 2 měsících budeme připravovat střídavě v ČR a Monaku v různých intervalových blocích, aby si tělo zvyklo na větší fyzickou i kondiční zátěž, která mi po zranění zad chybí,“ odhalila Plíšková a připomněla své zdravotní patálie, kvůli kterým se nakonec odhlásila z turnaje na pražské Spartě.

„Z toho důvodu se bohužel nakonec nezúčastním turnaje o pohár prezidenta ČTS. Mrzí mě to, ostrý zápas mi chybí, ale zdravotně se necítím natolik ready, abych ho zvládla,“ přiznala. „Určitě se ale chci dát co nejdříve do pořádku, abych byla připravená na další turnaje, které se u nás chystají. Jsem ráda, že turnaje takového formátu vznikají i v ČR a věřím, že alespoň na některý z nich už budou moct dorazit i fanoušci,“ dodala česká tenistka.