Charleston bez tenisu nebude. Chystá střet dvou týmů plných hvězd

- Jan Vojkůvka

Americký Charleston a tenisoví příznivci po celém světě se mohou těšit na skutečně špičkový tenis. V destinaci, kde se každý rok prakticky otevírá antuková sezona, se chystá turnaj, ve kterém naskočí 16 hráček z okruhu WTA rozdělených ve dvou týmech.

Aktuální světová čtyřka a vítězka letošního Australian Open Sofia Keninová, šampionka z loňského US Open Bianca Andreescuová, bývalá světová jednička Viktoria Azarenková, vítězka US Open 217 Sloane Stephensová či olympijský šampionka Monica Puigová...

Přehled hráček, které se v Charlestonu od 23. června představí, budí respekt. Nebude se přitom jednat o klasický turnaj s pavoukem ani o turnaj se skupinovou fází.

Pořadatelé si připravili pro 16 tenistek skutečně zajímavý formát. Jako kapitánky byly určeny domácí hvězdy Madison Keysová a Bethanie Matteková-Sandsová, jež si vyberou postupně 7 tenistek do svých týmů, které budou zápolit v celkem 16 singlových a 8 deblových zápasech.

Kromě již zmíněných hlavních hvězd a kapitánek se turnaje zúčastní také Američanky Amanda Anisimová, Jennifer Bradyová, Danielle Collinsová, Emma Navarrová, Alison Riskeová a Shelby Rogersová, Kanaďanky Eugenie Bouchardová s Leylah Fernandezovou a Australanka Ajla Tomljanovicová.

Turnaj bude živě vysílat Tennis Channel a dá se očekávat, že zápasy budou rovněž streamovány na sázkových kancelářích. Turnaj proběhne bez publika a za přísných bezpečnostních opatření. Bude se zároveň jednat o jednu z největších tenisových akcí od přerušení sezony kvůli pandemii koronaviru.