Jak by vypadal Roland Garros bez diváků? Domácí tenista má jasno

- Filip Lefenda

Hrát Roland Garros za zavřenými dveřmi? Taková varianta by Gregoiru Barrereovi nevadila. A šestadvacetiletý Francouz tvrdí, že prázdné tribuny by od hraní grandslamu neodradily ani ostatní tenisty.

Antukový Roland Garros musel být kvůli pandemie koronaviru odložen z konce května na přelom září a října. Pokud se pařížská akce letos uskuteční, je ve hře i varianta zápasů bez diváků. Tento scénář se přitom spoustě tenistů nelíbí.

Domácí želízko v ohni se na věc dívá trochu jinak. „Hrát bez diváků jen před kamerami? I to je pro nás lepší než nic,“ hovořil pro portál France Inter za tenisty Barrere, jenž si debut v hlavní soutěži odbyl před čtyřmi lety.

V současnosti 95. hráč žebříčku ATP je přesvědčen, že pokud by na krajní scénář došlo, hrát budou – i přes některé kritické hlasy – stejně všichni. „Budeme tam všichni, od Rafy (Nadala) až po 250. hráče světa v kvalifikaci,“ je si jistý vítěz dvou loňských challengerů.

Sám Barrere došel pod Eiffelovou věží nejdále do druhého kola. Žebříčkovým maximem šestadvacetiletého Francouze je 80. místo z konce loňské sezóny.