Francouzi po kaskadérském kousku ustupují. Chtějí se vyhnout střetu dvou grandslamů

- Jan Havlovic

Organizátoři French Open jsou v kontaktu s tenisovými organizacemi a jednají o potvrzení novém termínu. Jednání mají zabránit především termínovému střetu dvou grandslamových turnajů. „French Open se s největší pravděpodobností uskuteční v termínu kolem konce září a začátku října,“ říká ředitel turnaje Guy Forget.

Forget informaci potvrdil v nedělním rozhovoru na rádiu Europe 1 a také uvedl, že jeho organizační tým je v úzkém kontaktu s ATP, WTA a ITF. „Hlavním cílem je, abychom brzy ohlásili, jakou podobu bude mít turnajový kalendář v závěru tohoto roku,“ upřesňuje ředitel French Open. 

Organizátoři francouzského grandslamu tak po dubnovém kaskadérském kousku, kdy bez jakékoliv domluvy ohlásili přesunutí svého turnaje na podzimní termín, začínají ustupovat. Forget potvrdil, že se turnaj skutečně odehraje v zářijovém termínu. „Oficiální rozhodnutí ještě nebylo učiněno. French Open se ale s největší pravděpodobností uskuteční v termínu kolem konce září a začátku října,“ potvrdil ředitel turnaje.

Forgetův tým je rovněž v kontaktu s organizátory US Open. „New York je postihnutý koronavirem daleko více než Francie. Ve Flushing Meadows budou mít také určité organizátorské problémy. Mám informace, že nejpozději do poloviny června oznámí, jakou formou letošní US Open proběhne,“ prozradil Forget v rádiu Europe 1. 

Zdali budou oba zmíněné grandslamové turnaje za účasti diváků zatím není jasné. Francouzská vládá zakázala až do konce srpna pořádání akcí s účastí nad 5000 lidí. „Uvidíme, jak se situace vyvine. Podřídíme se rozhodnutí vlády. Zůstáváme optimisticky naladěni,“ dodává Forget závěrem.