Djokovič pořádá na jihu Evropy exhibiční šňůru turnajů. Pozval řadu tenisových hvězd!

- Jan Havlovic

Novak Djokovič pořádá pod záštitou vlastní nadace sérii čtyř exhibičních turnajů, které se uskuteční v celkem čtyřech státech na Balkánském poloostrově. Kromě Djokoviče přislíbili účast také Dominic Thiem či Grigor Dimitrov. Adria Tour bude zakončena 5. července duelem Novaka Djokoviče s Damirem Džumhurem v Sarajevu.

V době pozastavené tenisové sezony se konají různé akce, aby se tenisté udrželi alespoň částečně v zápasovém rytmu. Kromě turnaje O pohár prezidenta Českého tenisového svazu se uskuteční také turnajová šňůra na Balkánském poloostrově. 

Za akcí Adria Tour stojí nadace Novaka Djokoviče, která zorganizuje celkem čtyři exhibiční duely ve čtyřech různých státech – Srbsko (Bělehrad), Chorvatsko (Zadar), Bosna a Hercegovina (Banja Luka) a Černá Hora (město bude upřesněno, pozn. red.).

Turnaje se uskuteční postupně od 13. června do 4. července a vše vyvrcholí 5. července v Sarajevu, kde se v exhibičním duelu utkají Novak Djokovič a Damir Džumhur.

Kromě dvou zmíněných tenistů se na exhibičních turnajích představí také světová trojka Dominic Thiem. Účast přislíbili také Grigor Dimitrov a Viktor Troicki. Očekává se, že další jména organizátoři zveřejní v příštích dnech.

Turnaje budou s ohledem na striktní hygienické opatření bez diváků. Jednotlivé duely by měly být však vysílány v živém přenosu.