Sezóna 2020 –⁠ Linda Fruhvirtová: Semifinále juniorského AO, skalp bývalé hráčky TOP 100 a první čtvrtfinále

- Radek Štohl

Na turnaji O pohár prezidenta ČTS nebude chybět ani Linda Fruhvirtová. Mladá tenistka s velkým potenciálem se v průběhu dosavadní sezóny představila jak v juniorské kategorii, tak mezi profesionálkami, na okruhu ITF dokonce poprvé postoupila do čtvrtfinále dvouhry. Vše se přihodilo ještě před dovršením jejich patnácti let.

Linda Fruhvirtová zahájila letošní sezónu čtyřhrou na juniorském turnaji v Praze. Na domácí akci se společně s krajankou Markétou Panáčkovou probojovaly do finále, ve kterém je od titulu dělil úspěšný super tiebreak. 

Následně se již přemístila do Melbourne, kde poprvé v kariéře startovala na juniorském Australian Open. Ve dvouhře však hned v úvodním kole vyzvala aktuálně devátou hráčku kombinovaného žebříčku a pozdější finalistku Weroniku Baszakovou, se kterou prohrála 6:7(3), 3:6. Do čtyřhry naskočila po boku Kamily Bartoneové, vedle které dosáhla na dosud nejlepší výsledek na grandslamu. Od postupu do finále nakonec česko-lotyšské duo zradil tiebreak. 

Od poloviny února se Fruhvirtová představila ryze mezi profesionálkami. V té době ještě čtrnáctiletá hráčka se na prvním turnaji ukázala v Káhiře, v Egyptě otočila duel s bývalou 95. hráčkou žebříčku dvouhry Katarzynou Piterovou. V dalším zápase nestačila na dvojnásobnou grandslamovou osmifinalistku dvouhry Irinu Beguovou.

Další turnaj se pro Lindu Fruhvirtovou uskutečnil v německém Altenkirchenu, kde dosáhla největších úspěchů ve dvouhře i čtyřhře. V singlu se bez ztráty setu poprvé v kariéře probojovala do čtvrtfinále, ve kterém prohrála s první nasazenou Bibiane Schoofsovou. Ve čtyřhře se společně s Polkou Majou Chwalinskou podívaly do semifinále, do kterého nakonec vinou zranění Chwalinské nenastoupily.

Na třetím podniku v Amiens česká tenistka skončila v úvodním kole dvouhry, ve čtyřhře se probojovala do čtvrtfinále. Zásluhou letošních výsledků tak v singlu pobývala na 809. příčce, v deblu se momentálně nachází těsně za elitní tisícovkou.

Již během posledního květnového týdne se patnáctiletá hráčka ukáže na turnaji O pohár prezidenta ČTS, kde jako nenasazená tenistka vyzve jednu z kvarteta Petra Kvitová, Karolína Muchová, Barbora Strýcová nebo Kateřina Siniaková. 

Dočkáme se překvapení?