TOP výdělky sportovců! Kdo Serenu předčil mezi ženami?

- Radek Štohl

Serena Williamsová už není nejlépe vydělávající sportovkyní světa. Podle žebříčku sestaveného magazínem Forbes se před legendární Američanku dostala dvojnásobná grandslamová vítězka Naomi Ósakaová, která ročním příjmem přes 37 milionů amerických dolarů dosáhla na rekordní částku mezi ženami v celé historii.

Tenistky během uplynulé dekády opanovaly tento pomyslný žebříček. V letech 2011 až 2015 své prvenství strážila Ruska Maria Šarapovová, následující čtyři roky patřily Sereně Williamsové. Až nyní byla mezi ženami korunována nová vládkyně, kterou je dvaadvacetiletá Naomi Ósakaová.

Ósakaová si ve sledovaném období od prvního června 2019 do blížícího se začátku měsíce tohoto roku přišla na 37,4 milionů amerických dolarů. Na druhé pozici se nachází držitelka předchozích čtyř triumfů Williamsová, jež vydělala 36 milionů dolarů.

Mezi hlavní příjmy Ósakaové patří spolupráce s Nike, tato značka jí za uplynulý rok vyplatila 10 milionů dolarů. Japonská hráčka se rovněž může opřít o firmy jako Procter & Gamble, All Nippon Airways nebo Nissan. Na reklamách celkově získala 34 milionů dolarů, zbylá část přišla z tenisového prize money.

V celkovém žebříčku se vítězka loňského Australian Open objevila na 29. místě, Williamsová zaostala o čtyři pozice. Forbes kompletní seznam zveřejní následující týden.