Superhvězdný mix? Bencicová stále doufá v olympijskou jízdu

- Jan Vojkůvka

Spojení dvou švýcarských hvězd na olympijských hrách v Tokiu? Tento sen stále žije a jak podotýká Belinda Bencicová, zahrát si pod pěti kruhy s Rogerem Federerem je sen. Navíc si toto duo vybudovalo v uplynulých sezonách velmi zajímavou reputaci.

Olympijské hry v Tokiu se měly původně konat toto léto. Kvůli pandemii koronaviru Covid-19 však byly o rok odloženy. A ani nový termín nedává jistotu, že se olympiáda skutečně konat bude.

Pokud by k ní ovšem došlo, mezi aspiranty na nejcennější kov by měli být i Švýcaři. A to v případě, že dojde skutečně ke spojení Belindy Bencicové a Rogera Federera.

„Pokud všechno půjde podle plánu, budu neskutečně šťastná,“ uvedla v rozhovoru pro švýcarský deník Blick, který se právě na spojení obou hvězd pod pěti kruhy poptal.

Síla Bencicové s Federerem by mohla být ohromná. Tato dvojice spolu v uplynulých třech letech hrála v Hopman Cupu a zaznamenala v mixu bilanci 9 výher a pouhých 2 porážek. V letech 2018 a 2019 navíc Švýcarsko dokázalo celou týmovou soutěž vyhrát.