WTA

Bouzková pořádá pravidelné online konference. Místo rozhovorů s hvězdami inspiruje mladé tenisty

- Jan Havlovic

Marie Bouzková šla v době, kdy sportovci pořádají na sociálních sítích živé vysílání z různými celebritami, tak trochu proti proudu. Každou neděli pořádá videokonference. Místo sportovních celebrit si ale povídá s hvězdami budoucnosti, tedy mladými tenisty. „Každý, koho baví tenis, se může přidat a můžeme si pěkně popovídat,” láká jednadvacetiletá tenistka.

Bouzková založila před časem projekt Tennis Talk, v rámci kterého pořádá každou neděli konferenční hovor v angličtině s mladými tenisty, kteří se mohou přihlásit přes sociální síť.

„Začala jsem o tomto projektu přemýšlet od té doby, co jsem na sociálních sítích viděla rozhovory se slavnými sportovci. Udělala jsem to podobně, ale místo sportovních hvězd si povídám s dětmi,“ vysvětluje Bouzková koncept Tennis Talk. 

Aktuálně 47. tenistka světa se s dětmi baví o současné situaci ohledně pandemie koronaviru. Bouzková se dětí rovněž ptá, jak koronavirus ovlivnil jejich tréninkové možnosti. 

Živé vysílání probíhá každou neděli a zájemci se mohou hlásit přes instagramový profil mb.tennistalk, který česká profesionální tenistka zřídila speciálně pro tento projekt.

Bouzková usiluje také o konferenční hovor s dětmi z mexického města Guadalajara. Právě na tomto místě si Češka zahrála v loňském roce finále tenisového turnaje. „V minulém roce jsem dostávala od těchto dětí hodně podpory,“ vysvětluje Bouzková, která ohledně této věci již kontaktovala ředitele turnaje Abierto Zapopan.