Nový trenér Šafářové? Česká tenistka zkouší spolupráci s Františkem Čermákem

- Jan Havlovic, David Soumar

Lucie Šafářová hledá nového trenéra a zdá se, že našla prozatímní variantu. Rodačka z Brna bude trénovat František Čermák, jedná se však zatím o zkoušku. Spolupráci s Robem Steckleym ukončila.

„Lucku Šafářovou ve Wuhanu jako trenér doprovází František Čermák, aby si vyzkoušeli možnost případné spolupráce, protože Lucka ukončila svou spolupráci s Robem Steckleym,“ uvedl na dotaz Tenisového světa Karel Tejkal, mluvčí zastupující českou tenistku. 

František Čermák bývalý výborný deblista, na okruhu ATP vyhrál celkem jednatřicet turnajů ve čtyřhře. Nyní se rodák z Valtic zaměřil na trenérskou dráhu. Od poloviny dubna Čermák trénoval Petru Kvitovou, avšak jejich spolupráce vydržela pouze do konce US Open.

Bývalý český tenista však bez práce nevydržel dlouho, nyní zkouší spolupráci s Lucií Šafářovou, aktuálně 43. tenistkou světa. Rodačka z Brna již nakoukla i do světové desítky, avšak v poté českou tenistku zastavily zdravotní problémy. Šafářová je nyní fit, ve čtyřhře se jí po boku Bethanie Mattekové-Sandsové daří, avšak ve dvouhře by ráda navázala na výkony, které předváděla například na loňském French Open, kde dokráčela až do finále. 

Šafářová má za sebou spolupráci se srbskou tenistkou Biljanou Veselinovićovou, avšak své největší úspěchy dosavadní kariéry zaznamenala pod vedením Kanaďana Roba Steckleyho. Rodák z Toronta je vyhlášeným pohodářem a spojení s Lucií Šafářovou fungovalo více než dva roky.

Jejich spolupráce se přerušila na začátku travnaté sezony, neboť Steckley onemocněl, a tak nemohl být své svěřenkyni nápomocen. Během turnajů v Birminghamu, Eastbourne a Wimbledonu tak plnil roli trenéra Petr Pála, tedy muž, kterého finalistka loňského Roland Garros dokonale zná z působení v reprezentaci. Nyní přichází do týmu Šafářové další bývalý český tenista.