WTA

Plíškovy budou pořádat kempy. Zveřejnily informace a rozšířily počet týdnů

- Radek Štohl

Tenisový kemp Karolíny a Kristýny Plíškové se uskuteční také během následujících velkých prázdnin. Češky na rozdíl od předešlých ročníků připravily příležitost se přihlásit hned na čtyři akce. Osmadvacetileté tenistky o blížící se události informovaly na sociálních sítích.

První ročník se konal před dvěma lety. Sestry Plíškovy tehdy kromě své osobní účasti nabídly účast známého českého psychologa Mariana Jelínka, bývalé reprezentantky Kláry Suchoňové (dříve Koukalové) nebo fedcupového kapitána Petra Pála.

V závislosti na kalendáři WTA se oba předchozí kempy pořádaly v závěru července. Také letos se tenisoví nadšenci můžou těšit na čtyři dny tenisu, počet účastníků se však zajisté rozroste. Během července a srpna jsou v plánu čtyři prázdninové akce.

„Turnaje jsou v nedohlednu, na všem se ale dá najít něco dobrého, letos to jsou kempy pro děti. Pro velký úspěch z posledních let budou rovnou čtyři," napsala Karolína Plíšková na instagramový účet. Počet letošních kempů následně s odlehčením odůvodnila. „Máme tolik času, že nevíme, co s ním," dodala aktuálně třetí hráčka žebříčku dvouhry.

Podobně jako během uplynulých dvou let budou mít účastníci k dispozici profesionální a kondiční trenéry, zajištěnou stravu nebo fotodokumentaci. Chybět znovu nebudou besedy se sportovními či mentálními kouči.

Přihlášky je možné zaslat do konce května. Během předešlých dvou ročníků se kemp konal pro děti od 6 do 14 let, letos tato informace prozatím zveřejněna nebyla.