Aktivitu přenesl z kurtů na internet. Tenis už ale hvězdě hodně chybí

- Filip Lefenda

Již se nemůže dočkat návratu na kurty. Trojnásobný grandslamový šampion Stan Wawrinka v rozhovoru pro RTS přiznal, že současnou situaci nezvládá nejlépe. „Chybí mi soutěžení, zápasové emoce a fanoušci,“ pronesl sedmnáctý hráč světa.

Tenis Wawrinkovi, dle jeho slov, opravdu schází. „Chybí mi celý ten proces, kdy se dostáváte na vrchol. Bojovat o postup do semifinále, finále,“ smutní populární Švýcar.

Zabavit se ale umí i bez rakety v ruce. „Vzhledem k tomu, co se momentálně děje ve světě, jsem doma. Využívám toho k trávení času se svou dcerou,“ popisoval pětatřicetiletý mazák, který byl nejvýše třetím tenistou žebříčku ATP.

S fanoušky udržuje kontakt alespoň prostřednictvím internetu. Komunikuje s nimi na sociálních sítích, střihl si i živý video chat s Francouzem Benoitem Pairem, který se na mužském okruhu řadí k jeho největším kamarádům. „Snažil jsem se osvětlit vztah, který mám k životu. Chtěl jsem fanouškům přinést jiný pohled na to, co dělám,“ vzpomínal muž, jenž kromě Wimbledonu zvítězil na všech zbylých grandslamech.

„Vždy jsem rád ukazoval lidem něco navíc. Fanoušci nás vidí hrát tenis, už ale nevědí, co děláme mimo kurty,“ vysvětlil závěrem Wawrinka, jenž je v době koronavirové krize jedním z nejaktivnějších tenistů na sociálních sítích.