Klára Koukalová ukončila svou bohatou tenisovou kariéru

- Jan Havlovic

Vítězka tří titulů na okruhu WTA, Klára Koukalová, v pondělí dopoledne ukončila svou tenisovou kariéru. Česká tenistka to fanouškům oznámila prostřednictvím svého facebookového profilu.

Rodačka z Prahy zanechala na okruhu WTA výraznou stopu. V dubnu roku 2013 figurovala na 20. místě, což je její kariérní maximum. V letošním roce se však česká tenistka potýkala s poklesem formy a na okruhu se jí nedařilo dle představ. Svůj poslední zápas na profesionální úrovni odehrála Koukalová v kvalifikaci na slavný Wimbledon, v prvním kole prohrála ve dvou setech se Stephanie Vogtovou z Lichtenštejnska. „V posledních měsících se pro mě hra, kterou jsem od malička milovala, stala zaměstnáním a nepředstavovala to, co by měla na prvním místě - RADOST," uvedla Koukalová na svém facebookovém profilu v pondělí dopoledne. 

„Po celou kariéru jsem chodila na kurt vyhrát! Bylo jedno, kdo stojí na druhé straně, jestli Serena, nebo kdokoliv jiný. Prostě jsem věřila ve své schopnosti a dovednosti." Koukalová si s myšlenkou o konci kariéry pohrávala již delší dobu a v pondělí tohle rozhodnutí oznámila fanouškům. Před nedávnem bývalá 20. hráčka světového žebříčku uvedla, že by jí lákala práce tenisové expertky. Čtyřiatřicetiletá pražská rodačka na okruhu vyhrála celkem tři turnaje - v roce 2005 v Hertogenboschi a Portoroži a v roce 2014 turnaj v brazilském Florianapolis. 

Na závěr Koukalová nezapomněla poděkovat svým fanouškům za přízeň a rozloučila se slovy - „Něco úžasného končí a já doufám, že ještě něco, možná úzasnějšího, na mě čeká," dodala nyní již bývalá tenistka na závěr.