Listopadové finále Davis Cupu? Piqué je pesimistou

- Filip Lefenda

Budou na konci listopadu bojovat čeští tenisté v Madridu o slavnou salátovou mísu? Hlavní investor Davisova poháru Gerard Piqué se obává, že to po koronavirové pandemii letos nebude možné.

Finálový turnaj má v tenisovém kalendáři vyhrazeno místo od 23. do 29. listopadu, i nad touto velkou akcí ale momentálně visí velký otazník. „Všude panuje ohromná nejistota. Snažíme se reagovat na slova vlády,“ řekl Piqué, slavný fotbalový obránce Barcelony, jehož finanční skupina Kosmos týmovou soutěž financuje.

„V tuto chvíli nevíme, zda bychom mohli do haly pustit diváky. Jsem trochu pesimista. Osobně si myslím, že hrát Davisův pohár bez fanoušků, by bylo strašně obtížné,“ připustil třiatřicetiletý Španěl v rozhovoru pro televizní stanici Movistar.

Čeští tenisté se na finálový turnaj kvalifikovali díky vítězství v historicky prvním federálním derby se Slovenskem. Na bratislavské antuce zvítězil tým kapitána Navrátila zkraje března 3:1 na zápasy.

Od té doby se tenis prakticky nehrál. Turnajové dění je pozastaveno minimálně do 13. července, ani restart v tomto termínu se ale nezdá být příliš reálný. Zrušen už musel být mimo jiné Wimbledon, Roland Garros byl pak přeložen na podzim a hrozí, že by se mohl uskutečnit bez diváků. Podobný problém řeší také ve Španělsku, které patří spolu s Francií ke koronavirem nejcitelněji zasaženým zemím.