ATP

Šéf ATP: Bylo by hloupé ukončit sezónu. Kdy bude rozhodnuto?

- Radek Štohl

K pokračování letošního ročníku se vyjádřil také šéf ATP Andrea Gaudenzi. Šestačtyřicetiletý Ital se domnívá, že by bylo příliš unáhlené zrušit zbytek sezóny 2020. Do patnáctého května by zároveň měly být oznámeny informace o zbývajících červencových turnajích.

Amélie Mauresmová, Simona Halepová nebo Rafael Nadal. Zmínění držitelé grandslamových trofejí vidí pokračování letošní sezóny velmi skepticky. S jejich názorem však v této chvíli nesouhlasí právě Andrea Gaudenzi.

„Bylo by hloupé ukončit letošní sezónu již nyní. Nikdo z nás netuší, co se přihodí. Chceme udržet optimistický nadhled,“ promluvil Gaudenzi pro Reuters.

„Na jednacím stole pochopitelně byla řada témat. Mluvili jsme o zápasech bez diváků nebo omezeních týkajících se cestování. K definitivnímu rozhodnutí jsme se však ještě neuchýlili, stále se totiž bavíme o hypotetických scénářích,“ pokračoval Ital, který svoji funkci vykonává od ledna letošního roku.

Pokud by se tenisový kolotoč znovu rozjel podle aktuálního scénáře, tak se turnaje začnou hrát od třináctého července. Tedy den poté, co měl skončit Wimbledon. Jak to však skutečně bude, se uvidí následující týden.

„Ohledně zbývajících akcí v červenci jsme si stanovili deadline do patnáctého května. Jak to případně dopadne se srpnovými turnaji, se rozhodne do prvního června. V podstatě se tak díváme šest až osm týdnů dopředu. Delší časový plán mi nepřipadá rozumný,“ zakončil někdejší osmnáctý hráč žebříčku dvouhry.

Dosud posledními odehranými turnaji ATP byly podniky pořádané v závěru února a na začátku března v Dubaji, Acapulcu a Santiagu. První Masters sezóny v Indian Wells bylo zrušeno.