Bývalá světová dvanáctka zvažuje možnosti. Ve hře je konec kariéry

- Jan Vojkůvka

Patřil mezi širší světovou špičku. Ale i kvůli hernímu trápení v letech 2017 a 2018 vypadl Viktor Troicki, bývalý 12. hráč světa, mimo elitní stovku. Vrátit se mu už nepovedlo, a kvůli nynější dlouhé pauze zvažuje, jestli nepověsit raketu na hřebík.

Ne, že by Troicki stále neměl své kvality. Loni se kvalifikoval do hlavní soutěže Australian Open, dokráčel do čtvrtfinále ATP v Antalyi, letos spolu s Novakem Djokovičem získal rozhodující bod ve finále ATP Cupu... Avšak nejčastěji už objíždí pouze challengery a nejlepší léta má za sebou.

I proto se vítěz tří turnajů ATP zamýšlí nad tím, co dál se svou kariérou a především svým životem.

„Už nejsem nejmladší, je mi 34 let, a začínám přemýšlet nad svou budoucností,“ říká aktuálně 183. tenista žebříčku. Jeho rozhodování prý výrazně ovlivňuje pandemie koronaviru. „Bude záležet na tom, jak dlouho to bude trvat, ač tenis teď není nejpodstatnější věcí.“

„Pokud pandemie skončí dřív, než se očekává, zkusím se ještě na kurty vrátit. Je mi jasné, že nejsem už mladý hráč a budu muset opravdu tvrdě dřít, abych se vrátil do formy,“ pokračoval Troicki v rozhovoru pro deník Republika.

„Ale uvidí se, jak bude situace vypadat, až se to okolo koronaviru uklidní. Popravdě, už se nemohu dočkat, až se život vrátí do normálu,“ dodal.