Serena Williamsová o smrti své sestry: Byly to pro mě zlé časy

- Jan Vojkůvka

Život Sereny Williamsové nebyl vždy pouze pohádkový, plný tenisu, titulů a úspěchů. Nejhorším obdobím si procházela od září 2003, kdy byla její sestra Yetunde Priceová zavražděna v přestřelce na předměstí Los Angeles. Williasová o těchto chvílích hovoří jako o temných a zlých časech...

„Násilí podstatně ovlivnilo naše životy. Ztratily jsme kvůli němu naši nejstarší sestru,“ vyjádřila se už dříve Serena Williamsová, která spolu se sestrou Venus dlouho vtipkovaly, že kvůli přestřelkám si musely při trénincích lehat na kurtu.

Nedaleko Comptonu v Los Angeles byly totiž přestřelky téměř na denním pořádku. Do jedné takové se připletla i Yetunde Priceová, která byla zastřelena 14. září 2003, byť s drogami či místními gangy neměla nic společného.

„Byly to pro mě opravdu temné a zlé časy,“ uvedla Serena. „Prošla jsem si depresemi. Nikdy jsem o tom ani neřekla mámě. Nikdo neměl ani tušení, že jsem chodila na terapii,“ podotkla Williamsová, jíž smrt sestry hodně zasáhla.

„Byly jsme si hodně blízké. Myslím, že jedním z nejtěžších dnů našich životů byl ten, když jsme museli říct dětem naší sestry, co se jejich mamce stalo. Na to se nedokážete připravit,“ dodala.

Temné časy se projevily i na jejích tenisových aktivitách. Byť se měla vrátit na kurty po operaci kolene, ve zbytku sezony nenastoupila a první soutěžní zápas od osudného dne odehrála až v březnu 2004 v Miami.

V dalších letech se ovšem stala jednou z nejlepších tenistek historie...