Smolařka Benčičová si ve Wu-chanu narazila kostrč a popáté v sezóně skrečovala

- Filip Lefenda

Devatenáctiletá Švýcarka Belinda Benčičová je zkrátka smolařka. Bývalá juniorská světová jednička a v současnosti šestadvacátá hráčka světa letos laboruje se zdravotními problémy v oblasti kostrče a po nepříjemném pádu v duelu proti Rusce Světlaně Kuzněcovové musela vzdát už svůj pátý letošní zápas. Bylo to v tomto roce poslední vystoupení hráčky se slovenskými předky?

Benčičová patří k nastupující generaci mladých hráček, které se v žebříčku sápou nahoru. V letošní sezóně se však Švýcarce nevyhýbají zdravotní problémy, které si nyní obnovila na turnaji v čínském Wu-chanu. V utkání prvního kola byla její soupeřkou Ruska Světlana Kuzněcocová, která vyhrála první sadu poměrem 6:3. Tu druhou měla lépe rozehranou naopak mladší soupeřka. Ta vedla na podání 4:2 a měla gembol, jímž mohla odskočit na rozdíl tří her, při nabíhaném forhendu ale nepříjemně upadla.

Odskákala to opět ona naražená kostrč, která Benčičovou v nadcházejících výměnách značně limitovala. Rodačka z Flawilu se ještě pokoušela ve hře pokračovat, prohrála si ale svůj servis a dobře si nepočínala ani na returnu. Její pohyblivost byla rázem takřka nulová, a proto se za stavu 4:3 pro sebe, avšak zároveň 40:0 pro podávající soupeřku, rozhodla po několika prohraných míčích v řadě zápas vzdát.

Kurt opustila Benčičová se smutným výrazem a je otázkou, zda to nebyl dokonce její poslední letošní zápas. „Cítila jsem bolest přesně ve stejných místech, jako jsem byla zraněná. Myslím, že je to kostrč. Musím absolvovat několik testů, aby se zjistilo více, a pak se uvidí,“ vyjádřila se k nepříjemnému tématu věkem stále ještě teenagerka. Vzhledem k pomalu, ale jistě se blížícímu konci sezóny je tak otázkou, zda se ještě Benčičová letos na kurtech objeví.

Klíčová výměna, při které švýcarská hráčka upadla, začíná v sestřihu v čase 3:46.