Nadal: Bojím se o Australian Open 2021

- Radek Štohl

Stále častěji přibývá ohlasů, že letošní sezóna se už nerozjede. Podobný názor má také aktuálně druhý hráč žebříčku dvouhry Rafael Nadal, jenž se zároveň obává o osudí následujícího Australian Open.

Tenisová sezóna 2020 zatím nabídla dva měsíce úporného zápolení. Australian Open dobyl Novak Djokovič, který se dočkal sedmnáctého grandslamového titulu. Další velký turnaj se měl konat v Indian Wells, americký podnik se však vinou nového typu koronaviru nerozehrál. Podle Rafaela Nadala probíhající sezóna znovu už ani nezačne.

„Doufám, že se na konci ročníku budeme moci ještě vrátit. Bohužel si však myslím, že se tak nestane," prohlásil třiatřicetiletý Španěl pro deník El Pais.

Současná celosvětová situace je pro bílý sport o to složitější, že světoví hráči pocházejí z různých koutů světa, přičemž turnaje se během několika týdnů hrají jak v Evropě, Asii i ve Spojených státech. Dosavadní přerušení je naplánováno do 13. července, vinou čehož se mimo jiné zrušil Wimbledon. Jak někdejší první hráč světa pokračoval, nemuselo by zůstat jen u toho.

„Více než o konec letošního roku se bojím o pořádání následujícího Australian Open. Probíhající ročník už je prakticky ztracený. Doufám, že příští sezónu budeme moci rozjet bez počátečních problémů," dodal na závěr.