Výzva jako hrom! Přijme Nadal nabídku od Kyrgiose?

- Radek Štohl

Může to být jeden z vrcholů letošní sezóny. Přitom se vůbec nemusí odehrát na tenisových dvorcích. Pokud Rafael Nadal přijme výzvu Nicka Kyrgiose, tak se tenisová veřejnost dočká jejich živého vysílání na instagramu.

Napětí mezi Nickem Kyrgiosem a Rafaelem Nadalem se zvětšuje sezónu od sezóny. Velký olej do rozžhaveného ohně neustále přilévá Kyrgios, který se v uplynulých letech pořádně opřel do španělského soupeře. Loni v květnu k němu například vypustil následující věty.

„Je velmi nafoukaný. Pokud vyhraje, tak je v pohodě. Neřekne vám nic špatného, uzná kvalitu soupeře. Jakmile jsem ho však porazil, mluvil něco v tom smyslu: „Nemáš respekt ke mně, mým fanouškům a celé hře," nebral si Kyrgios servítky v rozhovoru pro NCR Tennis Podcast.

Ze strany Australana se však nejednalo o jedinělý výpad. O pouhé dva měsíce později se tenisté utkali ve druhém kole Wimbledonu, kde Kyrgios znovu úřadoval. Hned v úvodním setu si Nadala vychutnal dvěma odlišnými servisy, v průběhu neúspěšného zápasu Španěla dokonce úmyslně trefil.

Během povinné pauzy by však oba hráči mohli být na jedné lodi. Oficiální instagramová sportovní stránka BBC na svém profilu zveřejnila dva potenciální případy sportovců, kteří by spolu mohli provést živé vysílání. 

První dvojicí byli slavní fotbalisté Christiano Ronaldo a Lionel Messi. Tu druhou tvořili právě Nick Kyrgios a Rafael Nadal. Zatímco ani jeden z fotbalistů se k tomu nevyjádřil, tak Kyrgios pod příspěvek okamžitě odpověděl.

„Rafo, pojďme udělat živé instagramové vysílání. Já jsem připraven," zareagoval vyhlášený bouřlivák. Zatím se však pouze dočkal odpovědi od oficiálního účtu BBC. „Míček je na tvé straně, Rafo," zněla krátká reakce.

Kyrgios celou záležitost očividně myslel vážně a tento příspěvek sdílel ve stories svého instagramového účtu. Zažije Australan netradiční povídání s bývalou světovou jedničkou?

Nyní už vše záleží jen na Rafaelu Nadalovi.