Vezme Davis Cup na milost? Zverev odhalil, co by jej přivedlo zpátky

- Jan Vojkůvka

Když přišlo oznámení o novém formátu Davis Cupu, který měl svou premiéru v minulé sezoně, Alexander Zverev měl jasno. Ve finálové fázi mužské týmové soutěže jej už nikdy nikdo neuvidí. Nyní se zdá, že by německý mladík přeci jen mohl změnit svůj názor.

Místo daviscupového finále vyrazil Zverev v minulé sezoně raději do Střední a Jižní Ameriky s Rogerem Federer. Při své cestě přitom znovu zopakoval: „Nemyslím si, že by to ještě byl pravý Davis Cup.“

Jeho slova přitom byla o dost ostřejší už v roce 2018. Po zjištění, co ITF zavedlo, byl naštvaný. Jediné, co byl ochoten odehrát, byla kvalifikace, v níž pomohl Němcům projít v roce 2019 právě na finálový turnaj.

Davis Cupu se však možná blýská na lepší časy. I když podmínka, kterou Zverev má, je ve své podstatě hodně drastická. A má hodně společného s pandemií koronaviru Covid-19.

„Pokud bychom až do listopadu nehráli žádný turnaj a tím prvním by byl Davis Cup v Madridu, tak bych byl docela hladový po tenisu,“ odhalil jedinou možnost, jak se při Davis Cupu představit.

„Vždy jsem říkal, že miluji možnosti, jak reprezentovat Německo,“ pokračoval Zverev. „Doufám, že na olympijských hrách budu schopen hrát ve všech třech kategoriích. Také se mi hodně líbí ATP Cup. A pochopitelně jsem rád reprezentoval i v Davis Cupu, dokud to byl skutečný Davis Cup,“ dodal.