Virtuální turnaj v Madridu: Plíškové těsně unikl postup do čtvrtfinále, neuspěl ani Nadal

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková se na virtuálním turnaji Mutua Madrid Virtual Pro do vyřazovací fáze nepodívá. Nasazená jednička nejprve porazila Španělku Carlu Suarezovu Navarrovou poměrem 3:1 a udržela šanci na postup. Plíšková ale v přímém souboji o místo ve čtvrtfinále po těsném průběhu podlehla Belindě Bencicové 3:4(1) a turnaj pro ni končí. Ze skupiny 1 tak postupují zmiňovaná Bencicová a Francouzka Ferrová. Do čtvrtfinále se naopak nepodívá světová dvojka Rafael Nadal.

Česká tenisová jednička již před turnajem hlásila, že si s herní konzolí příliš netyká. Plíšková se dokázala z úvodní prohry od Francouzky Ferrové oklepat a na začátku úterního programu přehrála Španělku Carlu Suarezovou Navarrovou poměrem 3:1. 

Sedmdvacetiletá Češka se výhrou udržela ve hře o čtvrtfinále a v boji o přímý postup vyzvala svou kamarádku Švýcarku Belindu Bencicovou. Vyrovnaný česko-švýcarský souboj rozhodovala až zkrácená hra, ve které jasně dominovala Bencicová poměrem 7:1. 

Plíškové tak těsně unikl při premiérové účasti na tomto virtuálnímu podniku postup do čtvrtfinále a končí v základní skupině.

Na začátku úterního programu byl na programu atraktivní duel mezi grandslamovými vítězi Rafaelem Nadalem a Andy Murraym. Z jasné výhry 3:0 se radoval britský tenista, který později porazil stejným poměrem i Kanaďana Shapovalova a zakončil skupinovou fázi bez porážky. Naopak Rafael Nadal se po dvou porážkách do čtvrtfinále nepodívá. 

Úterní program
ATP
Nadal – Murray 0:3
Ferrer – Thiem 3:0
Nadal – Paire 1:3
Fognini – Nišikori 4:2
Ferrer – Isner 3:0
Shapovalov – Murray 0:3
Chačanov – Pouille 0:3
A.Zverev – Goffin 0:3
Paire – Shapovalov 
Goffin – Chačanov
Thiem – Isner
Tsitsipas – Tiafoe 

WTA
PLÍŠKOVÁ – Suarezová Navarrová 3:1
Svitolinová – Kontaová
Suarezová Navarrová – Ferrová 0:3
PLÍŠKOVÁ – Bencicová 3:4(1)
Bertensová – Vekičová 3:0
Bencicová – Ferrová 3:4
Svitolinová – Azarenková 1:3
Kerberová – Bouchardová
Azarenková – Cirsteaová
Wozniacká – Keysová
Andreescuová – Mladenovicová