Virtuální Madrid rozlosován! Nasazenou jedničku Plíškovou čeká ve skupině kamarádka Bencicová

- Jan Havlovic

V pátek odpoledne proběhlo rozlosování skupin tenisového turnaje Mutua Madrid Virtual Pro. Nasazenou jedničkou ženské části virtuálního podniku je Karolína Plíšková, kterou čeká v čtyřčlenné skupině její kamarádka Švýcarka Belinda Bencicová. V áčku budou zápolit ještě Francouzka Ferrová a Španělka Suarezová Navarrová.

Organizátoři akce vysílali losovací akt v živém přenosu na sociálních sítích. Karolína Plíšková bude nasazenou jedničkou ženské části turnaje, a tak hned na samotném začátku losu zamířila do skupiny 1. V boji o postup narazí na svou dobrou kamarádku Švýcarku Bencicovou, Francouzku Ferrovou a Španělku Suarezovou Navarrovou. 

Kromě ženské části turnaje znají rozložení skupin také muži. Domácí favorit Rafael Nadal se ve skupině 1 střetne s britskou tenisovou legendou Andy Murraym. Dvojici grandslamových vítězů doplní Francouz Monfils a Kanaďan Shapovalov.

On-line turnaj Mutua Madrid Open Virtual Pro je spontánním projektem a vůbec poprvé dojde k měření sil profesionálních tenistů ve virtuálním prostředí. Sama Karolína Plíšková má před turnajem na herní konzoli mírné obavy, jak zmínila v rozhovoru pro náš web.

“Žádné zkušenosti vlastně nemám. Teď jsem začala hrát a moc mi to nejde, takže z toho mám obavy. Držte mi palce (smích),” uvedla ve čtvrtek česká tenisová jednička. 

Skupina 1: KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ, Belinda Bencicová (SUI), Fiona Ferrová (FRA), Carla Suarezová Navarrová (ESP)
Skupina 2: Elina Svitolinová (UKR), Johanna Kontaová (GBR), Victoria Azarenková (BLR), Sorana Cirsteaová (ROU)
Skupina 3: Bianca Andreescuová (CAN), Madison Keysová (USA), Kristina Mladenovicová (FRA), Caroline Wozniacká (DEN)
Skupina 4: Kiki Bertensová (NED), Angelique Kerberová (GER), Donna Vekičová (CRO), Eugenie Bouchardová (CAN)