Třetí pokus? Roland Garros by měl znovu změnit termín

- Filip Lefenda

Podle informací francouzského deníku Le Parisien bude start letošního odloženého ročníku Roland Garros posunut o další týden. Organizátoři pařížského grandslamu zatím změnu termínu nepotvrdili, mělo by to ovšem být jen formalitou.

Pakliže se tak stane, bude se měnit termín letošního Roland Garros už podruhé. Konání akce na přelomu května a června znemožnil koronavirus, a tak sáhli pořadatelé ke kontroverznímu přesunu na podzim. Antukový grandslam se měl konat jen týden po tom betonovém v New Yorku a začít 20. září, za což sklidili Francouzi nebývalou vlnu kritiky.

Deník Le Parisien nyní přinesl informaci o tom, že se francouzská tenisová federace dohodla s vedením mužského i ženského okruhu a Roland Garros ještě o týden posune. Tenisté by tak měli mít po US Open přeci jen o něco více času adaptovat se na změnu povrchu.

I přesto visí nad konáním zbylých letošních grandslamů otazník. Dosud se uskutečnil pouze ten australský v Melbourne, zatímco travnatý Wimbledon musel být vůbec poprvé od konce druhé světové války úplně zrušen.

Situace okolo koronaviru momentálně není příznivá ani ve Francii a Spojených státech (ty jsou nejvíce postiženou zemí na světě) a řada hráčů už vyjádřila obavy z toho, že se v tomto roce už žádné turnaje konat nebudou.