Fognini varuje před polovičatými řešeními. Byl by to chaos, nechce start turnajů uspěchat

- Filip Lefenda

Vrátí se tenisté ještě v tomto roce na kurty? Turnajový okruh je zatím pozastaven do 13. července, podle Fabia Fogniniho bude ale současná pauza mnohem delší.

„Tenis už mi opravdu chybí, vrátit se ještě letos na kurty ale bude velmi obtížné. Momentálně je nemyslitelné, že by se po celém světě konaly turnaje,“ přiznal skepsi dvaatřicetiletý Ital během živého vysílání na Instagramu.

Současný scénář počítá s tím, že by se po rozjetí okruhů konaly akce za zavřenými dveřmi, tedy bez diváků. Tomu ale není Fognini, podobně třeba jako pořadatelé US Open, vůbec nakloněn.

„Osobně chci hrát před diváky. Raději bych hrál až v situaci, kdy se vrátí vše do normálu, ne napůl bez publika a v karanténách,“ pokračoval jedenáctý hráč přerušeného žebříčku ATP.

Podle Fogniniho, který přesně před rokem získal v Monte Carlu svůj nejcennější singlový titul v kariéře, musí být podmínky pro návrat k tenisu stoprocentní. Někdejší světová devítka upozornila, že by bylo katastrofou, pokud by se kdokoliv z tenistů nakazil na turnaji koronavirem.

„Jen si to představte. Na jednom turnaji jsou singlisté, deblisté i trenéři. Jak by to vypadalo, kdyby se jeden z nich nakazil? Byl by to chaos,“ varuje před riziky Fognini.