Ceremoniál s omezeným počtem hostů? Tenisová síň slávy uvažuje nad odložením červencové akce

- Jan Havlovic

Španělka Conchita Martinezová a Chorvat Goran Ivaniševič si možná budou muset na uvedení do Tenisové síně slávy rok počkat. Bude záležet na tom, zdali proběhne červencový turnaj ATP v Newportu, jehož součástí je právě zmíněný ceremoniál v rámci Tenis Hall Of Fame. „V případě zrušení turnaje bude ceremoniál o rok odložen,“ uvedl Martin Todd, ředitel Tenisové síně slávy.

Pokud by turnaj v americkém Newportu proběhl, zřejmě by se neobešel bez striktních hygienických opatření, které by se pochopitelně dotkly i slavnostního ceremoniálu Tenisové síně slávy s uvedením nových členů. 

Mohlo by se tak stát, že slavnostní ceremonii Chorvata Gorana Ivaniševiče a Španělky Conchity Martinezové, nových členů Tenis Hall Of Fame, bude přihlížet jen omezený počet lidí. „Chceme, aby naši noví členové měli klasický ceremoniál,“ říká Martin Todd, ředitel Tenisové síně slávy.

„Pracujeme i na virtuální prezentaci, která by měla v původním červencovém termínu proběhnout. Pokud bude turnaj zrušen, odložíme ceremoniál na rok 2021,“ plánují organizátoři. 

Goran Ivašničevič se má stát prvním chorvatským tenistou v historii, který vstoupí mezi tuto vybranou tenisovou společnost. „Jsem neskutečně hrdý a vděčný,“ popisoval Ivaševič krátce po oznámení výsledků hlasování. „Dostat se do Tenisové síně slávy je neskutečná pocta,“ uvedla Martinézová, bývalá trenérka Karolíny Plíškové.