Virus s cílem poškodit USA? V Číně už mě nikdo hrát neuvidí, hrozí Sandgren

- Filip Lefenda

Pokud se prokáže, že byl nový typ koronaviru uměle vytvořen a vypuštěn do světa Čínou, už v této zemi nikdy nebude hrát. S takovým prohlášením přišel na sociálních sítích americký tenista Tennys Sandgren.

Osmadvacetiletý hráč, kterému v pozastaveném žebříčku ATP patří 55. pozice, sdílel na svém twitterovém profilu rovněž článek americké televizní stanice Fox News. Právě v něm se hovoří o teorii, kterak vznikl virus v čínských laboratořích v rámci mocenských snah konkurovat Spojeným státům. Ty jsou momentálně nejvíce zasaženou zemí na světě.

„Pokud je tohle pravda, nikdo už mě v Číně hrát neuvidí,“ uvedl Sandgren. Není to přitom poprvé, co vítěz loňského podniku v Aucklandu přišel na sociálních sítích s kontroverzními prohlášeními. V minulosti byl kritizován třeba za nevybíravé příspěvky na adresu komunity gayů či politické názory. Tyto statusy už ale ze svých profilů smazal.

Sandgren v letošním roce stihl odehrát devět zápasů s bilancí pěti výher a čtyř porážek. Nejvíce se mu vedlo na Australian Open, kde si podruhé v kariéře zahrál čtvrtfinále. V tom měl proti Rogeru Federerovi hned sedm mečbolů, Švýcar ale všechny odvrátil a senzaci nedopustil.