ATP

Italové nabízí pomocnou ruku. Uspořádáme Turnaj mistrů, pokud to nepůjde v Londýně, říká Bianghi

- Jan Havlovic

Turnaj mistrů už letos v Turíně? Šéf Italské tenisové federace Angelo Binaghi nabízí pomocnou ruku, pokud by turnaj pro nejlepší tenisty sezony nemohl proběhnout v londýnské O2 areně, kde mám mít v tomto roce derniéru. „Pokud Londýn nemůže, rádi této příležitosti využijeme,“ říká první muž italského tenisu.

Turnaj mistrů pro osm nejlepších tenistů a osm nejlepších deblových párů této sezony je na programu až v listopadu. Turnajový kolotoč je ale aktuálně pozastaven až do července, a tak je poměrně předběžné predikovat, zdali ATP Finals proběhne v původním termínu, či dojde k odkladu. 

Pomocné laso hodil šéf Italské tenisové federace Angelo Bianghi, který prohlásil, že by Turín byl schopen uspořádat Turnaj mistrů již v tomto roce. Právě severoitalské město se stane od roku 2021 novým hostitelem turnaje pro mužskou tenisovou elitu.

Bianghi nabízí možnost organizačního zajištění již pro tuto sezonu. „Konzultoval jsem to se starostou Turína Chiarou Appendinen. Pokud Londýn nebude schopný akci uspořádat, tak této příležitosti rádi využijeme,“ říká Bianghi, který jedním dechem dodává, že akce by musela splňovat přísná hygienická opatření. 

„Diváci budou přicházet a odcházet v řadách, budou sedět odděleně v rouškách. Pro každého bude k dispozici dezinfekční gel,“ plánuje první muž italského tenisu. „Musíme se přizpůsobit situaci, tenis už nebude takový jako předtím,“ dodává Bianghi.

Šéf Italské tenisové federace rovněž potvrdil snahu uspořádat turnaj v Římě v odloženém termínu, ideálně v září či říjnu. „Mohlo by se hrát v Cagliari až v listopadu nebo v prosinci v Miláně a Turíně na rychlejším povrchu,“ uvažuje Bianghi nad různými variantami. (více ZDE)