Laver Cup letos nebude. Rozhodl o svém dalším osudu

- Radek Štohl

Čtvrtý ročník Laver Cupu se v roce 2020 neskuteční. Organizátoři akce vzhledem k současné situaci a změnám v kalendáři přeložili tuto akci na následující sezónu. Místem konání zůstává Boston, hrát se bude během posledního víkendu v září.

Indian Wells, Miami nebo Wimbledon. Zmíněné lukrativní tenisové turnaje byly s ohledem na bezpečnost pro letošní sezónu zrušeny. Zcela odlišně se však zachovali pořadatelé French Open, kteří nejslavnější antukovou akci světa přesunuli na 20. září až 4. října.

Druhý grandslam sezóny tak zapříčinil pořádnou diskuzi. Během úvodního víkendu Roland Garros se totiž měl uspořádat Laver Cup, který o letošní ročník nechtěl přijít. Od data oznámení nového termínu French Open pečlivě sledoval dění s důležitými organizacemi, včetně USTA a ATP.

„Potřebovali jsme se rozhodnout už nyní. Moc dobře víme, že naši nadšení fanoušci budou zklamaní, ale jedná se o zodpovědný krok, který byl vyžádaný nastolením střetu v kalendářní listině," rozpovídal se generální ředitel Laver Cupu Tomy Godsick.

„Oznámili jsme to zavčasu kvůli našim fanouškům, sponzorům, partnerům, dobrovolníkům a také samotnému Bostonu. Laver Cup jsme stvořili, abychom oslavovali tuto skvělou hru. Je pouze na začátku dlouhé a neuvěřitelné cesty, která bude pokračovat následující rok," dodal Godsick.

Tony Godsick je zároveň agentem Rogera Federera, který má pro odsunutí této akce pochopení. „Bohužel to muselo být přeloženo, v současné chvíli se jedná o správné rozhodnutí. Ačkoliv mě to mrzí, tak je dobrou zprávou, že aréna v TD Garden v Bostonu bude hostit následující rok," nechal se slyšet švýcarský tenista.

Čtvrtý ročník Laver Cup se uskuteční od 24. do 26. září 2021.