Jedeme naplno! Pořadatelé turnajů v USA zůstávají optimisty. Kdy se rozhodne?

- Filip Lefenda

Přestože jsou Spojené státy koronavirem nejvíce postiženou zemí světa, zůstávají pořadatelé amerických tenisových turnajů i nadále optimisty.

Po organizátorech grandslamového US Open a "dvěstěpadesátky" ve Winston-Salemu věří v letošní konání své akce i pořadatelé podniku ve Washingtonu. Ten se má v hlavním městě USA konat od 2. do 9. srpna.

„Pokračujeme v přípravách tak, jako by se letošní ročník měl normálně uskutečnit. Je slušná šance, že turnaj odehrajeme v původním termínu. Jedeme naplno,“ netají optimismus Mark Ein.

Tenisový okruh je momentálně pozastaven až do 13. července. „Všichni se těší na návrat k normálnímu životu. Bylo by fantastické, pokud by se to podařilo právě ve Washingtonu,“ doufá ředitel akce. Hrát by na ni měli jak muži (ATP 500), tak i ženy (International). 

Jasno by mělo být do začátku června

Betonová sezóna má na severoamerickém kontinentu odstartovat na přelomu července a srpna. Podle novináře Michala Samulského by se o osudu této části sezóny mělo rozhodnout nejpozději v první červnový den. 

Spojené státy americké evidují vůbec nejvyšší počet nakažení nemocí COVID-19. Na koronavirus bylo v této zemi pozitivně testováno již více než 587 tisíc lidí, z toho téměř 24 tisíc zemřelo.