On-line Madrid má nové účastníky. Zápolit bude antukový král a další hvězdy

- Marek Bartošík

Pořadatelé Mutua Madrid Open už zaplňují startovní pole on-line klání, které se uskuteční namísto tradičního tenisového turnaje. Ve videohře Tennis World Tour se mezi sebou koncem dubna utkají hvězdy bílého sportu. Potvrzených účastníků je nyní osm, mezi nimi i Rafael Nadal!

Co by to bylo za ročník madridského turnaje bez Rafaela Nadala? Ačkoliv se letošní Mutua Madrid Open bude konat pouze virtuálně, antukový král mezi startujícími chybět nebude.

„Jako vždy se budu snažit předvést to nejlepší. Doufám, že budu i na dálku cítit vaši podporu,“ sdělil pro oficiální web akce Nadal.

Spolu s pětinásobným vítězem podniku (pokud počítáme i jeho triumf na tvrdém povrchu v roce 2005) se herního ovladače ujmou také další známá jména.

Světová sedmička Kiki Bertensová loni Madrid bez ztráty setu opanovala, nyní se pokusí uspět v odlišné disciplíně. K obrazovce usedne také dvojnásobný čtvrtfinalista madridského klání John Isner.

„Oceňuji kreativitu pořadatelů. Přestože na videohry moc nejsem, budu trénovat, abych se neztrapnil,“ nechal se slyšet americký dlouhán.

Posledním čerstvým nováčkem ve startovní listině je třiadvacetiletá Francouzka Fiona Ferrová, jíž patří 53. místo v žebříčku.

Dalšími jistými účastníky jsou už od čtvrtka Andy Murray, Angelique Kerberová, Carla Suárezová-Navarrová a Lucas Pouille.

Virtuální turnaj si od 27. do 30. dubna zahraje po šestnácti tenistech a tenistkách, volných míst je tedy ještě celá řada. Účastníci obou soutěží budou rozděleni do čtyř základních skupin po čtyřech, první dva postoupí do čtvrtfinále, dále se bude pokračovat vyřazovacím systémem.

Zápolit se bude ve videohře Tennis World Tour, v níž je dostupný také madridský centrální dvorec Manola Santany. Fanoušci budou moci souboje tenisových hvězd sledovat v televizi či na sociálních sítích turnaje.

Na vítěze mužské i ženské části čeká 150 tisíc eur, které posléze podle svého uvážení věnují finančně ohroženým tenisovým kolegům.