ATP

Idiote! smál se Australan na twitteru. Čím ho Američan dostal?

- Radek Štohl

Profesionální hráči čím dál častěji využívají účty na instagramu a twitteru. Zvláště v době, kdy je povinná karanténa a tenisová sezóna je přerušena. Jedním z takových příkladů je nadějný Američan Reilly Opelka, který netradičním způsobem seskládal nejdokonalejšího možného tenistu.

Jedná se o nereálnou představu. Řada profesionálů a fanoušků se však danou myšlenkou dlouho zabývá.

Jak by vypadal super tenista, kdyby se jednotlivé aspekty hry vzaly od hráčů, kteří v daném ohledu patří k tomu nejlepšímu na celém okruhu?

Zatímco se často zmiňuje return Novaka Djokoviče nebo pohyb Rafaela Nadala, tak Reilly Opelka svérázným způsobem do všech kategorií vybral jediné jméno. Nezvolil ovšem ani jednoho ze zmíněných velkých šampionu, v jeho nabídce nebyl ani Roger Federer. Objevil se v ní jednadvacetiletý Alex de Minaur, kterému se předvídá velká budoucnost.

Opelka svým tweetem nejednoho z fanoušků pobavil, stejně jako aktuálně šestadvacátého hráče žebříčku dvouhry de Minaura. Mladý Australan se jeho vtípkem náramně bavil a přímo pod příspěvek zareagoval: „Jsi idiot!" k čemuž doplnil několik smějících se emotikonů.

Pod příspěvkem Američana se ovšem objevily také komentáře uživatelů, kteří se danou debatou zabývali vážně. Fanoušci se například shodli na výborném servisu Peta Samprase, mentální síle Novaka Djokoviče nebo forhendu Fernanda Gonzáleze, který ho dostal až ke stříbrné medaili z olympijských her v Pekingu.

Přířadí se k nim jednou Alex de Minaur?