Madrid přilákal první hvězdy! Bude hrát Federer a další?

- Radek Štohl

Virtuální on-line turnaj v Madridu už zná úvodní čtyři jména. A rozhodně nejde o ledajaká. Mezi hlavní tváře se zařadí bývalé světové jedničky ve dvouhře Andy Murray a Angelique Kerberové, wimbledonské vítěze doplní také Lucas Pouille a Carla Suárezová Navarrová.

Španělská akce Mutua Madrid Open nedávno přišla s netradiční novinkou. Vzhledem ke zrušení prestižního podniku mužů a žen se po vzoru basketbalu a fotbalu rozhodla uspořádat on-line turnaj ve videohře Tennis World Tour

Pořadatelé pojali celou záležitosti prestižně a přilákali současné tenisové hvězdy, čímž hodlají zvýšit prestiž a sledovanost inovativního turnaje. Během čtvrtečního dne tak odtajnili první osminu účastníků, kterých celkově bude dvaatřicet. 

Největším dosavadním lákadlem je bezesporu Andy Murray, vítěz madridského turnaje z let 2008 a 2015, před čtyřmi lety zde svedl neúspěšnou finálovou bitvu proti Novaku Djokovičovi. Druhým jistým zástupcem mužské soutěže je bývalý desátý hráč žebříčku dvouhry Lucas Pouille.

„Bude to velmi vzrušující. Dokonce už jsem začal trénovat, jelikož proti těmto hráčům chci uspět. Děkuji pořadatelům za pozvání na tuto parádní iniciativní akci," napsal na svém oficiálním twitterovém účtu Francouz Pouille.

Ani ženské startovní pole nebude ochuzeno o hvězdné hráčky. Tou první je trojnásobná grandslamová vítězka Angelique Kerberová, která před sedmi lety v Madridu postoupila do čtvrtfinále. Druhou jistou účastnicí je někdejší šestá hráčka žebříčku dvouhry a výborná antukářka Carla Suárezová Navarrová.

Výtěžek z akce (vítězové obdrží šek v hodnotě 150 000 eur) půjde na konto tenistům, kteří se momentálně nachází mimo elitní špičku a vinou přerušení sezóny nemají finanční výdělky. Vše se rozjede v pondělí 27. dubna, o úspěšných finalistech bude rozhodnuto 30. dubna.