Je libo chleba nebo mléko? Kyrgios nabízí lidem v nouzi rozvážku jídla

- Marek Bartošík

Australský rebel Nick Kyrgios je znám svou slabostí pro počítačové hry. To ale neznamená, že se v době koronavirové pandemie uzavřel do virtuálního světa. Právě naopak, čtyřiadvacetiletý tenista se nabídl jako dodavatel jídla do domácností.

Koronavirová krize mění svět. Na jindy plných venkovních prostranstvích je prázdno, sportovní a kulturní život se zastavil, lidé ve velkém přicházejí o zaměstnání a příjmy. Mnozí šťastnější jedinci proto přemýšlejí, jak pomoci lidem v existenční tísni.

K aktivním pomocníkům se zařadil i Nick Kyrgios. „Pokud kdokoliv nepracuje, nemá příjem a dochází mu jídlo, nechoďte, prosím, spát s prázdným žaludkem. Nestyďte se mi napsat do soukromé zprávy,“ nabádá v instagramovém příspěvku Kyrgios.

„Budu více než šťastný, když se budu moct o cokoliv podělit. Třeba o box s nudlemi, bochník chleba nebo mléko. Bez jakýchkoliv otázek to nechám před vašimi dveřmi,“ doplnila světová čtyřicítka.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Real talk

Příspěvek sdílený NK (@k1ngkyrg1os),Dub 5, 2020 v 8:46 PDT

Australan letos podal pomocnou ruku i během silných požárů, které sužovaly jeho vlast. Na začátku ledna založil iniciativu, kdy za každé eso věnoval finanční částku na pomoc obětem. A brzy se k němu přidala řada tenisových kolegů a kolegyň.