Člen elitní desítky s přítelkyní se údajně nakazili koronavirem

- Filip Lefenda

Německý tenista Alexander Zverev má podezření, že prodělal zkraje roku nákazu koronavirem. Stejný osud potkal dle hráčových slov i jeho přítelkyni Brendu, s níž pobýval v závěru prosince v Číně. Právě odtud se nákaza posléze rozšířila takřka do celého světa.

Pandemie zákeřného viru COVID-19 ochromila život na většině planety, včetně toho sportovního. Německá hvězda Alexander Zverev nyní oznámil, že se koronavirem sám dost možná nakazil.

„S Brendou jsme byli 28. prosince v Číně,“ přiznal sedmý hráč žebříčku, jenž už byl i světovou trojkou. „Onemocněli jsme. Ani si nedokážete představit, jak moc jsem následující měsíc v Austrálii kašlal,“ vzpomínal Zverev a přidal další podrobnosti.

„Dva nebo tři dny jsem měl horečku a záchvaty kašle, které trvaly i pět či šest hodin. Brenda na tom byla stejně,“ popsal na svém Instagramu muž, jenž nebyl zkraje sezóny očividně ve své kůži. Na premiérovém ročníku týmového ATP Cupu prohrál všechny tři zápasy a Němci tak skončili už ve skupině.

„Nevěděli jsme, co to je. Takový kašel jsem ještě nikdy neměl. Sice nebyl nikterak bolestivý, ale kašlal jsem asi každých deset vteřin,“ dodal dvaadvacetiletý majitel jedenácti singlových trofejí z okruhu ATP.

Sám Zverev si myslí, že nemoc spolu s přítelkyní vyléčili. Napovídal by tomu i fakt, že na konci ledna již došel Němec v Melbourne do svého vůbec prvního grandslamového semifinále. Jistí si nicméně být nemohou, testování totiž nikdy nebyli.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

??

Příspěvek sdílený Alexander Zverev (@alexzverev123),Bře 31, 2020 v 8:12 PDT