Čeká druhé miminko. Němka se chce k tenisu po porodu vrátit

- Jan Vojkůvka

Šťastné okamžiky prožívá německá tenistka Tatjana Mariaová, která na svých sociálních sítích oznámila, že čeká druhé dítě. Na konec kariéry ovšem ani zdaleka nemyslí. Po porodu se ještě chce vrátit k tenisu.

Radostná novinka o druhém dítěti přišla v pravý okamžik. Mariaovou nemusí totiž tolik mrzet, že tenisová sezona byla přerušena. „Už v Monterrey (začátek března, pozn. redakce) jsme se rozhodli, že si vezmu pauzu od turnajů a zůstanu doma s rodinou. Protože Charlotte bude mít malého bratříčka nebo malou sestřičku,“ řekla německá hráčka.

Dvaatřicetiletá Mariaová si kvůli těhotenství vzala od tenisu přestávku už mezi roky 2013 a 2014. Tehdy v prosinci 2013 porodila dceru Charlotte a k tenisu se vrátila v dubnu 2014. I nyní plánuje rychlý návrat do tenisového prostředí.

„Jsme nadšení. Beru si jen pauzu, na okruh se vrátím,“ okamžitě dodala. „Stále pracuji na tom, abych se vrátila silnější než kdy dřív.“

Aktuálně 93. hráčka světa má na kontě už více než 1000 profesionálních zápasů. V roce 2018 vybojovala svůj první a zatím poslední titul na okruhu WTA, když triumfovala na Mallorce. Ve stejném roce také vybojovala vůbec první skalp hráčky z elitní světové pětky, když porazila Ukrajinku Elinu Svitolinovou.

V listopadu 2017 vystoupala na žebříčku WTA na své dosavadní maximum, kterým bylo 46. místo. Během kariéry vyhrála také 15 titulů na okruhu ITF.