Bude září našlapané tenisem? Turnaj v Madridu se chce vmísit mezi dva grandslamy

- Jan Havlovic

Pořadatelé turnaje Mutua Madrid Open by rádi uskutečnili svůj turnaj v novém termínu od 14. do 20. září. Antukový podnik by se tak konal přesně mezi US Open a Roland Garros. „Tenhle termín se nám jeví jako nejlepší,“ říká výkonný ředitel turnaje Gerard Tsobanian. O stejný datum již projevili zájem také organizátoři Masters z italského Říma.

Pro tenisové fanoušky by to tenisový měsíc snů, pro tenisty by to naopak znamenalo náročných pět týdnů. Nejprve US Open, hned poté velký turnaj v Madridu a závěrečnou třešničkou na dortu by bylo antukové Roland Garros. 

Organizátoři Mutua Madrid Open by se rádi vměstnali právě mezi tyto dva grandslamové turnaje, jelikož letošní ročník turnajů ATP a WTA ve španělském hlavním městě překazila pandemie koronaviru.

„Tenhle termín se nám jeví jako nejlepší. Nemůžeme ale udělat to, co pořadatelé French Open, a prostě oznámit nový termín,“ uvědomuje si výkonný ředitel turnaje Gerard Tsobanian. „Momentálně nelze jen tak hýbat s kalendářem. Záležet bude na tom, jak se bude pandemie koronaviru vyvíjet,“ nechce dělat Tsobanian předčasné závěry.

Ředitel madridského turnaje předpovídá, že samotní tenisté by tento nový termín uvítali. „Ne všichni se na US Open dostanou do finále, někteří z nich vypadnou už v prvním týdnu, případně na začátku druhého, což by jim dalo čas se připravit na náš antukový turnaj,“ dodává činovník, který je členem rady turnajových ředitelů na okruhu ATP a WTA.

Tenisová sezona je momentálně přerušena až do 13. října. Hlavní zprávou posledních dní bylo zrušení Wimbledonu. Nejslavnější turnaj světa se neuskuteční poprvé od druhé světové války.