Bývalý vítěz French Open a bratr legendy se nakazil koronavirem

- Radek Štohl

Nový typ koronaviru si nevybírá. Cílí také na někdejší tenisové osobnosti. Tou nejznámější je doposud Patrick McEnroe. Bývalý daviscupový kapitán Spojených států amerických přiznal, že ve druhé polovině března podstoupil pozitivní test na toto onemocnění.

Třiapadesátiletý Američan neprožil tak velkolepou kariéru jako jeho známější bratr John, který celkem získal šestnáct grandslamových trofejí. I přes to sbíral úspěchy. 

Ve čtyřhře dobyl French Open 1989, o půl roku později ovládl také Turnaj mistrů. Neztratil se ani ve dvouhře. Vyšplhal na osmadvacáté místo žebříčku, na Australian Open 1991 postoupil do semifinále. Od roku 2000 do září 2010 byl daviscupovým kapitánem Spojených států amerických, před třinácti lety je dovedl k zisku salátové mísy.

Deset let po konci v této funkci oznámil, že prodělal koronavirus. „Jedná se o tu špatnou část mého sdělení. Dobrá zpráva je, že se cítím v pořádku. Symptomy jsou již minulostí, cítím se stoprocentně fit. Má žena Melissa odvádí fantastickou práci, stará se o barák, děti a ještě o mě. Již dva týdny jsme kompletně izolovaní. Také ostatní bych k tomu rád pobídl," rozpovídal se McEnroe na svém oficiálním twitterovém účtu. 

První příznaky nemoci začal pociťovat před více jak deseti dny, celý průběh však označil jako mírný. „Jsem příkladem, že jsem byl schopný si tím projít. Nyní se cítím absolutně skvěle. Mé myšlenky jsou se všemi, kteří se s tím aktuálně potýkají. Všem děkuji za podporu," dodal bývalý komentátor americké stanice ESPN.